Over mij

Facebookmail

Passie voor honden , en hun opvoeding en training.

Miranda_hondenfluisteraar.nlVan jongs af aan heb ik een bijzondere band gehad met honden en heb ik mij bezig gehouden met honden en hun gedrag, opvoeding en training. Vanaf mijn 13e trainde ik honden op een positieve manier en met heel veel plezier, voor zowel de honden als mijzelf. Dit resulteerde erin dat ik later bij diverse hondenscholen heb lesgegeven aan mensen met pups, jonge honden en ook met al meer getrainde honden.

Opleidingen
Ook heb ik diverse opleidingen/cursussen gedaan voor hondentrainer/instructeur/gedragsdeskundige.
Wat mij opviel was, dat er in een groep vaak te weinig individuele en specifieke ¬†aandacht geschonken kon worden aan de “baas”/hond-combinaties. En ook, dat er daardoor toch nog vaak ongewenst gedrag ontstond bij een heel aantal honden. Dit zowel voor hun “bazen” als hun omgeving. Het kon zelfs zo zijn, dat een hond het op het trainingsveld heel aardig deed, maar zich thuis en/of op straat misdroeg of anderszins voor problemen zorgde.

Specialisatie
Ik ben mij toen nog meer gaan verdiepen in hondengedrag en gaan toespitsen op 1 op 1 consulten en trainingen, waarbij ik veel meer aandacht kon geven aan de onderlinge relatie tussenhondentrainer Miranda Lensink mens en hond. Ieder mens is tenslotte anders en iedere hond ook.
Ook hebben niet alle hondeneigenaren dezelfde wensen t.a.v. de opvoeding en training van hun hond. En zijn er veel verschillende rashonden en niet-rashonden, ieder met hun eigen karaktereigenschappen en achtergrond. Inmiddels heb ik gemerkt als hondentrainer, dat deze manier van coachen veel oplevert, zowel voor de hondeneigenaar als voor de hond.

Een goede, harmonieuze band tussen mens en hond verhoogt voor beiden het plezier!

Wilt u ook zoveel mogelijk plezier gaan beleven aan het hebben en houden van uw hond?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Contact opnemen

Facebookmail